Newpharma

Met het ePayments platform kan Newpharma de betalingservaring afstemmen op de vereisten van de internationale markten, zoals taal, valuta en gewenste betaalmethode. Dit garandeert een eenvoudig te gebruiken, veilig en vlot afrekenproces voor klanten.

Hoe is Newpharma ontstaan?

Het geniale idee kwam van een Belgische apotheker die online geneesmiddelen wilde verkopen. We wisten dat dat geen simpel avontuur zou worden, vooral door de zware reglementering voor medicijnen.

Maar we waren zo enthousiast dat we in 2008 ons eerste apotheekproduct online verkochten! Sinds 2009 is het in België toegelaten om zonder voorschrift geneesmiddelen te verkopen. Sindsdien boomt onze activiteit pas helemaal.

Wat waren de uitdagingen voor online betalingen?

Vanaf het allereerste begin lieten we onze internetpartners weten dat we een stabiel en veilig systeem verwachtten. De website van Newpharma moet gebruiksvriendelijk, duidelijk en snel zijn. Elke reactietijd die de klant zelfs maar even te lang laat wachten, is verkoop die je kwijt bent.

De gebruikerservaring moet optimaal en geruststellend zijn voor de verkoop van soms toch gevoelige producten.

En doordat onze Belgische tarieven aantrekkelijk waren voor buurlanden als Frankrijk en Nederland, wilden we ook ondersteuning om de internationale markt op te gaan.

Hoe is uw samenwerking met Ingenico?

Er is geen sector waarvoor de klant zo veeleisend is als farma. Daarom hadden we absoluut een stabiel en veilig platform nodig. Dankzij Ingenico hebben we dat.

Onze website is misschien niet de ‘mooiste van het land’, maar hij stelt mensen gerust en voldoet aan al onze conversiedoelstellingen. We zijn heel blij met onze partner voor betalingen die voor de rest heel onopvallend op de achtergrond kan blijven: alles werkt zoals het hoort, zonder problemen.

Ontdek onze online betaaloplossingen